Mi történik, ha nem tetszik vagy nem megfelelő számomra a megvásárolt termék?

A kézhezvételtől számított 14 naptári napon belül lehetőséged van visszaküldeni a terméket, amennyiben az hordatlan állapotú, csupán felpróbálva volt; kabát esetében a címke nem lett eltávolítva róla, fürdőruha esetében pedig fehérneműre lett próbálva az alsó rész és semmilyen szennyeződés nem került rájuk (sem dezodorfolt, sem alapozó, stb).

 

A visszárut a következő az alábbi módok valamelyikén várjuk:

A csomag adatait így töltsd ki:
- Csomagméret: 40*30*20 cm
- 1 kg
- Utánvéthez 0-t írj be, az utánvét visszaküldés módja opciói közül mindegy melyiket pipálod be, hiszen nem utánvéttel adod fel a csomagot :) 
-Cím:
  • Dévényi Anna
  • Budapest
  • Csapláros u. 5., 2/5
  • 1027
  • info@mintydust.hu
  • +36305622870 (nem ügyfélszolgálati vonal, csupán a csomagátvételt hivatott megkönnyíteni, kérlek, ne hívd! Ha kérdésed van, e-mailben vagy Facebook Messengeren érsz el minket.)
Visszacsomagolhatod az eredeti futártasakba is, de bármilyen papírdoboz is tökéletes.
A csomagot megcímezni nem kell, a futár viszi a címiratot kinyomtatva az online kitöltött adatok alapján.
  • Postai ajánlott levélként (fürdőruha esetében pl):

 Ha a termék mérete engedi, érdemes úgy becsomagolni, hogy a küldemény vastagsága ne haladja meg a 2,4 cm-t. Ebben az esetben veszik csak fel levélként, és így a legolcsóbb a feladás.

Ha ajánlott levél méretbe nem fér bele:

  • Postai csomagként is küldheted, (ez a legdrágább módja). Ezesetben nagyon fontos, hogy a sikeres kézbesítés érdekében az email címünket info@mintydust.hu is add meg feladáskor.  (Vigye be elektorinikusan a rendszerbe az ügyintéző!), máskülönben nem kapunk értesítést az esetleges sikertelen kézbesítésről és nem fogjuk tudni felvenni a csomagot a postán.  
Szintén a sikeres kézbesítés érdekében megadandó a következő telefonszám: 0630 5622 870 mely NEM ügyfélszolgálati vonal, csak a csomagátvételt hivatott elősegíteni, a rendelésekkel kapcsolatos kérdéseidre itt nem fogsz választ kapni, csak emailen vagy facebook levelezésben, így ezt kérlek, ne hívd. (Minden kérdésre-kérésre a lehető leggyorsabban reagálunk emailen és Facebook levelezésben egyaránt.)

ÁSZF-ünk értelmében a visszaküldés díja a vásárlót terheli, utánvéttel terhelt küldeményt nem áll módunkban átvenni.

Ha pénzvisszatérítést szeretnél kérni, egy általad megadott számlaszámra tudjuk utalni (mely számlaszámot a visszaküldött termék mellé tégy be, de ha emailben és/vagy facebook üzenetben is elküldöd, az a legjobb) a termék árát a visszaérkezéstől számított legfeljebb 14 napon belül.

Ha pedig cserélnél valamire, írd meg nekünk, és postafordultával küldjük a cserecsomagot, mely megérkeztekor a futár már csak az őt illető fuvardíjat fogja elkérni, vagy ha a cseretermék ára eltérő, ennek megfelelően rendezhető nála a különbözet.

 

Hogyan érlek el titeket?

Amennyiben bármilyen kérés-kérdés felmerül, örömmel állunk rendelkezésedre Facebook oldalunkon üzenetben (itt: MintyDust facebook) vagy Instagramon (itt: MintyDust Instagram) esetleg e-mailben (info@mintydust.hu).

Az eddigi vásárlók véleményét itt olvashatjátok: Rólunk mondtátok

 

Milyen fizetési opciók közül választhatok?

Honlapunkon elfogadunk banki átutalással történő fizetést, valamint lehetőség van utánvétes fizetésre is. Utánvétes rendelés esetén a terméket átvételkor kell kifizetni készpénzben vagy bankkártyával a GLS futárnak. 

 

Milyen gyorsan érkezik meg a megrendelt termék?

Rengeteget dolgozunk azon, hogy mi legyünk a leggyorsabbak! Büszkék vagyunk arra, hogy a tőlünk rendelt termékek 99%-a 2-3 munkanapon belül célba ér! Minden a webshopon látott termék már a budapesti raktárunkban vár a gazdájára. Amennyiben 2-3 napnál tovább tartana a kiszállítás, kérjük ellenőrizd, hogy helyesen adtad-e meg a szállítási címet, valamint írj nekünk itt.

 

Külföldre is kérhetem a rendelést?

Igen, a világ bármely pontjára eljuttatjuk hozzád a csomagod, azonban nemzetközi szállítást csak előreutalást követően tudunk biztosítani, utánvétes lehetőséget csak az ország határain belül vállalnak a kiszállító partnereink.

A tarifa a csomag súlyától és a célország elhelyezkedésétől függ, így arra kérünk, ha külföldre kéred a csomagot, a rendelés előtt lépj kapcsolatba velünk, hogy pontosan meg tudjuk mondani, mennyibe kerülne az adott országba a szállítás.

 

Sikeres volt a rendelésem?

Minden sikeresen leadott rendelés után küldünk egy automatikus e-mailt a rendelésnél megadott e-mail címedre . Ez a levél tartalmazza a nálunk leadott rendelésed részletes leírását. Ha nem kaptál ilyen e-mailt (és a spam mappában sem találod), akkor lépj velünk kapcsolatba  itt.

   

Hogyan kapom meg a megrendelt termékeket?

Cégünk a GLS futárszolgálat üzleti partnere. Minden csomagunkat a GLS szolgáltatásaival kézbesítjük. Gyors, pontos és precíz kiszállítás, a megrendelt termék futárunknál odafigyeléssel és óvatosan kezelve jut el hozzád.

 

Mennyibe kerül a kiszállítás?

A 0,3 kg alatti tömegű csomagokat 1290 Ft-os szállítási díjjal vállaljuk, 0,5 kg fölött a szállítás díja 1490 Ft. 

 

 

HA BÁRMILYEN KÉRDÉSED VAN ÁLLUNK RENDELKEZÉSEDRE A FACEBOOK OLDALUNKON!