Mi történik, ha nem tetszik vagy nem megfelelő számomra a megvásárolt termék?

A kézhezvételtől számított 14 naptári napon belül lehetőséged van visszaküldeni a terméket, amennyiben az hordatlan állapotú, csupán felpróbálva volt; kabát esetében a címke nem lett eltávolítva róla, fürdőruha esetében pedig fehérneműre lett próbálva az alsó rész.

A visszárut a következő címre várjuk postai küldéssel vagy GLS által:
Farkas Ádám, Budapest, 1027, Budapest Kapás utca 19-29 4. emelet 417

Ha pénzvisszatérítést szeretnél kérni, egy általad megadott számlaszámra tudjuk utalni a termék árát a visszaérkezéstől számított legfeljebb 14 napon belül. Ha pedig cserélnél valamire, írd meg nekünk, és postafordultával küldjük a cserecsomagot.

 

Hogyan érlek el titeket?

Amennyiben bármilyen kérés-kérdés felmerül, örömmel állunk rendelkezésedre Facebook oldalunkon üzenetben (itt: MintyDust facebook) vagy Instagramon (itt: MintyDust Instagram) esetleg e-mailben (info@mintydust.hu).

Az eddigi vásárlók véleményét itt olvashatjátok: Rólunk mondtátok

 

Milyen fizetési opciók közül választhatok?

Honlapunkon elfogadunk bankkártyás fizetést, valamint lehetőség van utánvétes fizetésre is. Utánvétes rendelés esetén a terméket átvételkor kell kifizetni készpénzben vagy bankkártyával a GLS futárnak. 

 

Milyen gyorsan érkezik meg a megrendelt termék?

Rengeteget dolgozunk azon, hogy mi legyünk a leggyorsabbak! Büszkék vagyunk arra, hogy a tőlünk rendelt termékek 99%-a 2-3 munkanapon belül célba ér! Minden a webshopon látott termék már a budapesti raktárunkban vár a gazdájára. Amennyiben 2-3 napnál tovább tartana a kiszállítás, kérjük ellenőrizd, hogy helyesen adtad-e meg a szállítási címet, valamint írj nekünk itt.

 

Külföldre is kérhetem a rendelést?

Igen, a világ bármely pontjára eljuttatjuk hozzád a csomagod, azonban nemzetközi szállítást csak előreutalást követően tudunk biztosítani, utánvétes lehetőséget csak az ország határain belül vállalnak a kiszállító partnereink.

A tarifa a csomag súlyától és a célország elhelyezkedésétől függ, így arra kérünk, ha külföldre kéred a csomagot, a rendelés előtt lépj kapcsolatba velünk, hogy pontosan meg tudjuk mondani, mennyibe kerülne az adott országba a szállítás.

 

Sikeres volt a rendelésem?

Minden sikeresen leadott rendelés után küldünk egy automatikus e-mailt a rendelésnél megadott e-mail címedre . Ez a levél tartalmazza a nálunk leadott rendelésed részletes leírását. Ha nem kaptál ilyen e-mailt (és a spam mappában sem találod), akkor lépj velünk kapcsolatba  itt.

   

Hogyan kapom meg a megrendelt termékeket?

Cégünk a GLS futárszolgálat üzleti partnere. Minden csomagunkat a GLS szolgáltatásaival kézbesítjük. Gyors, pontos és precíz kiszállítás, a megrendelt termék futárunknál odafigyeléssel és óvatosan kezelve jut el hozzád.

 

Mennyibe kerül a kiszállítás?

A 0,3 kg alatti tömegű csomagokat 1290 Ft-os szállítási díjjal vállaljuk, 0,5 kg fölött a szállítás díja 1490 Ft. 

 

 

HA BÁRMILYEN KÉRDÉSED VAN ÁLLUNK RENDELKEZÉSEDRE A FACEBOOK OLDALUNKON!