Visszaküldési útmutató:

A kézhezvételtől számított 14 naptári napon belül lehetőséged van visszaküldeni a terméket, amennyiben az hordatlan állapotú, csupán felpróbálva volt; kabát esetében a címke nem lett eltávolítva róla, fürdőruha esetében pedig fehérneműre lett próbálva az alsó rész és semmilyen szennyeződés nem került rájuk (sem dezodorfolt, sem alapozó, stb). - ezeket alaposan átnézzük, kérlek tedd meg te is a kellemetlenségek elkerülése érdekében!

Kabát visszaküldése:

A visszaküldés javasolt és preferált módja GLS futárral történő visszaszállítás, melynek díja 1739 Ft az alábbi linken keresztül (olcsóbb, mint a postacsomag!), de feladható Foxposttal vagy Packetával is, ehhez kérlek, írj Messengeren, és  megrendelem a feladási kódot.

A GLS feladás instrukciói pedig:

  1. Kattints a linkre: https://facefutar.hu/cscs/azon.php
  2. Add meg a belépési azonosítót: csodacsoport (a hosszú fehér rubrikába kell beírni, majd: belépek gomb)
  3. Adja le futárrendelést a következő adatokkal:

A csomag adatait így töltsd ki:
- Csomagméret: 40*30*20 cm
- 1 kg
- Utánvét, csomag értéke: 0 Ft

-> A fuvardíjat a megrendelő fizeti most gomb

-> Megrendelem gomb


-Címzett:

  • Dévényi László ev.
  • Eger
  • Temesvári utca 5.
  • 3300
  • info@mintydust.hu
  • +36305622870 (Ez magántelefonszám, nem ügyfélszolgálati vonal, csupán a csomagátvételt hivatott megkönnyíteni, kérlek, ne hívd! Ha kérdésed van, e-mailben vagy Facebook Messengeren érsz el minket.)

Fontos, hogy az adatok kitöltése után még ne zárd be az ablakot. Egy online bankkártyás fizetőoldalra navigál a rendszer, itt tudod kifizetni a csomagfelvét díját, csak ezt követően aktiválja a GLS a kérelmet.

Miben küldjem?

Visszacsomagolhatod az eredeti futártasakba is, de bármilyen papírdoboz is tökéletes. A lényeg, hogy a termék védve legyen a visszaszállítás során. Kérlek, szépen hajtogasd vissza, ne pedig belegyűrd a csomagba.
Mit írjak rá?
A csomagot megcímezni nem kell, a futár viszi a címiratot kinyomtatva az online kitöltött adatok alapján.
Fürdőruha vagy edzőruha visszaküldése: Ha a össze tudod úgy állítani a küldeményt, hogy annak vastagsága ne haladja meg a 2,4 cm-t, ajánlott levélként is fel fogják venni a postán, ebben az esetben ez a legolcsóbb megoldás. Ám ha ennél vastagabb, csak csomagként fogják elfogadni, annál viszont a GLS-es megoldás mindenképp olcsóbb.

Hogyan és mikor kapom vissza a pénzem?
Ha pénzvisszatérítést szeretnél kérni, egy általad megadott számlaszámra tudjuk utalni a termék árát, melyet e-mailben vagy Messengerenen küldj el, de ha a termék mellé is beteszed pluszban, az a biztos.
Ha mindent rendben találtunk a visszaküldött termékkel, ÁSZF-ünk értelmében az jóváírást a visszaérkezéstől számított legfeljebb 14 napon belül kapod meg.

És ha másik terméket szeretnék helyette?
Ha cserélnél valamire, írd meg nekünk, és postafordultával küldjük a cserecsomagot, mely megérkeztekor a futár már csak az őt illető fuvardíjat fogja elkérni, vagy ha a cseretermék ára eltérő, ennek megfelelően rendezhető nála a különbözet. 

  

Hogyan érlek el titeket?

Amennyiben bármilyen kérés-kérdés felmerül, örömmel állunk rendelkezésedre Facebook oldalunkon üzenetben (itt: MintyDust facebook) vagy Instagramon (itt: MintyDust Instagram) esetleg e-mailben (info@mintydust.hu).

Az eddigi vásárlók véleményét itt olvashatjátok: Rólunk mondtátok

 

Milyen fizetési opciók közül választhatok?

Honlapunkon elfogadunk banki átutalással történő fizetést, valamint lehetőség van utánvétes fizetésre is. Utánvétes rendelés esetén a terméket átvételkor kell kifizetni készpénzben vagy bankkártyával a GLS futárnak. 

 

Milyen gyorsan érkezik meg a megrendelt termék?

Rengeteget dolgozunk azon, hogy mi legyünk a leggyorsabbak! Büszkék vagyunk arra, hogy a tőlünk rendelt termékek 99%-a 2-3 munkanapon belül célba ér! Minden a webshopon látott termék már a budapesti raktárunkban vár a gazdájára. Amennyiben 3 napnál tovább tartana a kiszállítás, kérjük ellenőrizd, hogy helyesen adtad-e meg a szállítási címet, valamint írj nekünk itt.

 

Külföldre is kérhetem a rendelést?

Igen, a világ bármely pontjára eljuttatjuk hozzád a csomagod, azonban nemzetközi szállítást csak előreutalást követően tudunk biztosítani, utánvétes lehetőséget csak az ország határain belül vállalnak a kiszállító partnereink. A tarifa a csomag súlyától és a célország elhelyezkedésétől függ, így arra kérünk, ha külföldre kéred a csomagot, a rendelés előtt lépj kapcsolatba velünk, hogy pontosan meg tudjuk mondani, mennyibe kerülne az adott országba a szállítás.

 

Sikeres volt a rendelésem?

Minden sikeresen leadott rendelés után küldünk egy automatikus e-mailt a rendelésnél megadott e-mail címedre . Ez a levél tartalmazza a nálunk leadott rendelésed részletes leírását. Ha nem kaptál ilyen e-mailt (és a spam mappában sem találod), akkor lépj velünk kapcsolatba  itt.

   

Hogyan kapom meg a megrendelt termékeket?

Cégünk a GLS futárszolgálat üzleti partnere. Minden csomagunkat a GLS szolgáltatásaival kézbesítjük. Gyors, pontos és precíz kiszállítás, a megrendelt termék futárunknál odafigyeléssel és óvatosan kezelve jut el hozzád.

 

HA BÁRMILYEN KÉRDÉSED VAN ÁLLUNK RENDELKEZÉSEDRE A FACEBOOK OLDALUNKON!