Hírek » parka

  • Parka vs. kabát – Mi a különbség?

    Közzétéve írta Anna .

    Bár nincs pontos megfogalmazás sem a kabát sem a női parka definíciójára, a kulcsjellemző, ami óriási különbséget jelenthet, különösen, ha magas vagy: a hossz. Míg a legtöbb női télikabát és dzseki derékig, vagy épp csak fenékig ér, a parka tovább nyúlik, hogy a fenék egészét takarja, és jellemzően combközépig, de legalább a comb felső harmadáig ér.

     

    Miért a parka a mi választásunk?

    Tekintettel arra, hogy a parka nagyobb felületen szigetel, nyilvánvalóan már csak ezért is ez a melegebb opció. Ez különösen igaz, ha magas vagy, vagy arányaiban hosszabb derekú. Ha ilyen az alkatod, bizonyára tapasztaltad már, hogy bizonyos kabátok nem elég hosszúak ahhoz, hogy az egész törzsedet védjék. Ez különösen előrehajláskor észrevehető és igencsak bosszantó, ekkor a kabát felhúzódik, szabaddá téve a derekad, amit ekkor már semmi sem véd a zord hideg elől.

    Khaki színű, bordó szőrmés kabát plüss béléssel MintyDustnál ITT

    Hogyan viseljük a parkát?

    Mindezek ellenére a parkának is vannak hátrányai. Legnagyobb hátulütője, hogy elrejti a derekat, azonban ezt kompenzálandó a nálunk található darabok mindegyike rendelkezik külső vagy belső szűkítővel. Még nőiesebbé tehetjük az összhatást és ellensúlyozhatjuk a bővebb fazonokat skinny nadrágokkal, esetleg stílusban passzoló magassarkú bakanccsal vagy csizmával. A női parkát számos módon viselheted, a lényeg a bővebb felső részt szűk alsóval kombináld hogy az összhatás egyensúlyba kerüljön.

    Kabát aljáig érő lazac színű kapucnis prémes khaki női parka a MintyDustnál ITT

    Olvasás folytatása