Közzétéve írta Anna .

 

A különféle trendek évről-évre változnak a kabátok esetében is, mind színek, fazonok, anyagok tekintetében, de a bőrdzseki időtállósága megkérdőjelezhetetlen.

Legyen szó valódi- vagy műbőrről, a fekete női bőrkabát amolyan alapdarab, ami mindannyiunk szekrényében fellelhető. Sokáig jóformán csak derékra kötött kiegészítőként funkcionált nálam, és leginkább hűvösebb nyári estéken kaptam fel mintegy kardigán gyanánt, esetleg kora ősszel, de nagy szívfájdalmam volt mindig is, hogy egy októberi csípősebb reggelen már kevésnek bizonyult ez a vékony réteg, ennél fogva átmeneti kabát szerepét nemigen töltötte be. És mintha csak megérezték volna a tervezők a kívánságom, megalkották a bőrkabátok téliesített verzióját.

Ezeknél a modelleknél a testtel érintkező réteg is bundával bélelt, és fokozva a gyönyört, a bőrdzseki szőrmegallérral egészül ki. Ez az extra prém levehető, ezáltal a dzseki tisztítása is egyszerű, 30 fokon kímélő programmal mosva nyugodtan bedobható a gépbe. A szőrgallért pedig elég samponos langyos vízben kézzel kilögybölni.

Nemcsak áthidaló megoldás egy ilyen extra bőrdzseki a télikabát szezon előtt, hanem az utóbbi idők divatjának az egyik leginkább eltalált iránya. Nézzétek a képeket a terméklapokon itt és itt, hát nem tökéletes egy kompozíció?